Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Bulion z dziczyzny z grzybkiem
Składniki:
3/4 I sklarowanego mocnego bulionu dziczyzny 20 ml koniaku 3 łyżki Iiści sałaty bez żyłek
pokrojonych jak makaron i krótko poddusić w łyżeczce masła 3łyżki omletu pokrojonego w drobną kostkę 4łyżki masła 6 małych kromek białego pieczywa
obranych ze skórki
150 g smażonego farszu z dziczyzny zamiast wątroby 6 łyżeczek tartego ementalera
Sposób przygotowania:
Bulion zagrzać i przyprawić koniakiem. Włożyć do niego paski sałaty wraz z pokrojonym omletem. Na patelni rozgrzać masło. Kromki pieczywa zrumienić z obu stron na złoty kolor. Posmarować je następnie farszem, posypać tartym serem, krótko zapiec i podawać jako dodatek do zupy. i koniakiem. Przygotować pulpety z farszu i dodać do zupy.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"