Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Omlet kasztanowy
Składniki:
100 g kasztanów jadalnych 1 łyżka posiekanego selera 1 filiżanka podstawowego bulionu ź dziczyzny albo bulion z koncentratu 1 łyżeczka masła 2 łyżki 30% śmietanki 1 białko 2 żółtka
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 175° C. Kasztany naciąć wzdłuż na szerszej zaokrąglonej stronie, włożyć na 20 minut do piekarnika. Zdjąć z nich zewnętrzną i wewnętrzną skórkę, wrzucić je razem z selerem do garnka, zalać bulionem i ugotować na miękko. Przetrzeć do innego garnka i na małym ogniu, mieszając, nie-co pogotować. Następnie dodać masło i śmietankę, zdjąć z płyty i dodać jajko i żółtka. Dalej postępować we-dług opisu
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"