Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Sarnie sznycle z grilla
Składniki:
2 sznycle z sarny
trochę pieprzu
1łyżeczka tymianku
2łyżki oliwy z oliwek
2pomidory
sól 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
Sposób przygotowania:
Grill rozgrzać do 270° C. Sznycle lekko zbić, posypać pieprzem i tymiankiem, położyć na talerzu, polać oliwą i odwrócić. Marynować w ten sposób przez 2 godziny, następnie nieco od-sączyć i razem z posmarowanymi oliwą pomidorami ułożyć na grillu. Kilkakrotnie odwracając piec 6 minut. Lekko osolić i posypać pietruszką. Dodatki: frytki i sałata.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"