Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Sarnie sznycle z grzybami
Składniki:
2 sarnie sznycle
lekko rozbite
trochę pieprzu
po 2 łyżki mąki i oleju
4 łyżki masła
150g pieczarek oczyszczonych i pokrojonych na plasterki
sól 2 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Sznycle popieprzyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i 2 łyżki masła. Smażyć sznycle po 2 mi-nuty z każdej strony. Równocześnie resztę masła stopić w rondelku i udusić na nim pieczarki. Sznycle osolić. Pieczarki wymieszać z pietruszką i pieprzem, rozłożyć na mięsie. Dodatki: połówki obranych i wydrążonych pieczonych jabłek, napełnionych borówkami. Banany smażone w maśle. Sos Cumberland INNY WARIANT Zamiast pieczarek można użyć tyle samo smażonego, pokrojonego w kostkę wędzonego boczku, cebuli, białego pieczywa i grzybów.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"