Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Chrupki z dziczyzny
Składniki:
Do chrupek: 300 g resztek pieczonej dziczyzny
pokrojonej w drobną kotkę 20 g świeżych pieczarek
- oczyszczonych i grubo posiekanych 1
8 I gęstego sosu beszamelowego 3 łyżeczki posiekanych kaparów 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej szczypta sproszkowanych goździków
1 łyżka madery szczypta pieprzu cayenne sól i pieprz 100 g mąki
2 rozkłócone jajka 100 g bułki tartej - . .. . olei do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i mocno przyprawić. Wstawić w chłodne miejsce. Formować małe, podłużne rolki albo kuleczki, obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju. Dodatki: sałatka z majonezem i sos Cumberland
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"