Potrawa: KIEŁBASA NADZIEWANA SEREM Z GRILLA |
Składniki: Składniki: 80 dag cienkiej kiełbasy (np. zwyczajnej) 4 grube paski żółtego sera (długości porcji kiełbasy) 1 łyżka oleju słodka papryka w proszku 4 kawałki folii aluminiowej. |
Sposób przygotowania: Z kiełbasy zdjąć osłonkę, podzielić na 4 porcje, przekroić wzdłuż nie docinając do końca, w środek włożyć po kawałku żółtego sera, lekko oprószyć papryką. Każdą porcję kiełbasy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem, ułożyć na grillu, zapiekać przez 15-20 minut. Przed podaniem do jedzenia zdjąć folię. Dodatkowo można podać keczup, listki zielonej sałaty, plasterki ogórka i czosnkowaty chleb. |
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski" |