Piątek
20.05.2011nr 140 (2119 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: TATAR Z KOZIOŁKA (NOWY TEMAT) Autor: ZŁOM godzina: 14:21 Witam wszystkich smakoszy dziczyzny i proszę o sprawdzone przepisy na tatar z koziołka, bo chociaż jak wspomniałem należę do smakoszy dziczyzny to tego specjału jeszcze nie robiłem i nie jadłem. Pozdrawiam i DB. Autor: Kocisko godzina: 15:32 ZŁOM Przeszukaj archiwum.Mnogo znajdziesz. Zrób go z combra lub udżca. Mięso musi byc dokładnie oczyszczone z wszelkich powięzi, błon, łoju. Samo czerwoniutkie. Zmiel lub lekko zmrożone zeskrob nożem. Ja skrapiam trochę sokiem z cytryny co by koloru nie traciło. Trochę oliwy dla "aksamitnej" konsystencji. Sól, pieprz, żóltka jajek, odrobina!!! magii. Wszystko dobrze wymieszać. Podawać z drobno siekana cebulką. Jak ktoś lubi to mozna równiez zajadać z grzybkami marynowanymi, korniszonami lub ogórkami kwaszonymi. Całkiem niezły jak połozysz na kanapkę anchois albo szprotkę wędzoną. Tak w wielkim skrócie. Autor: ZŁOM godzina: 21:09 Dzięki za radę i przepis, ale jeśli ktoś ma coś do dodania w temacie to chętnie skorzystam. Pozdrawiam smakoszy i DB. |