Piątek
20.05.2011
nr 140 (2119 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: TATAR Z KOZIOŁKA  (NOWY TEMAT)

Autor: ZŁOM  godzina: 14:21
Witam wszystkich smakoszy dziczyzny i proszę o sprawdzone przepisy na tatar z koziołka, bo chociaż jak wspomniałem należę do smakoszy dziczyzny to tego specjału jeszcze nie robiłem i nie jadłem. Pozdrawiam i DB.

Autor: Kocisko  godzina: 15:32
ZŁOM Przeszukaj archiwum.Mnogo znajdziesz. Zrób go z combra lub udżca. Mięso musi byc dokładnie oczyszczone z wszelkich powięzi, błon, łoju. Samo czerwoniutkie. Zmiel lub lekko zmrożone zeskrob nożem. Ja skrapiam trochę sokiem z cytryny co by koloru nie traciło. Trochę oliwy dla "aksamitnej" konsystencji. Sól, pieprz, żóltka jajek, odrobina!!! magii. Wszystko dobrze wymieszać. Podawać z drobno siekana cebulką. Jak ktoś lubi to mozna równiez zajadać z grzybkami marynowanymi, korniszonami lub ogórkami kwaszonymi. Całkiem niezły jak połozysz na kanapkę anchois albo szprotkę wędzoną. Tak w wielkim skrócie.

Autor: ZŁOM  godzina: 21:09
Dzięki za radę i przepis, ale jeśli ktoś ma coś do dodania w temacie to chętnie skorzystam. Pozdrawiam smakoszy i DB.