strona główna forum dyskusyjne



























Autor: Piotr MałasTytuł: Kulinaria
Dział: inneData: 03-03-2013

Czasem coś się upitrasi ! ;) Uwielbiam eksperymentować :)

Postanowiłem upiec cąber z sarenki wg Russaka... Bardowanie cąbra... Tak to wyglądało przed pieczeniem... Po bardowaniu obsypać przyprawą... Po pierwszym etapie pieczenia, 195 st. - 30 min.
Po 2 etapie dopiekania: 150 st.- 1 godzina. POEZJA !!!! Święta tuż tuż ! Szyneczki po peklowaniu. O tych goloneczkach z tyłu i boczku nie piszę, bo to z wieprza. A szyneczki z sarenki :) Tuż przed wędzeniem. Wędzarnia rozgrzana ! Druga godzina wędzenia...kolorek zaskoczył :) Po wędzeniu, teraz jeszcze parzenie !
Po uwędzeniu :) ...i po parzeniu :) Teraz czekają na święta :)) Galaretka z ozorków sarny wg Wojtka Charewicza A tu w przekroju :) Kol. Wojtek ma wspaniałe przepisy, polecam, są proste, bez udziwnień i przede wszystkim łatwe ! Polecam :) Tym razem schab z dzika gotowany...Poezja !!!
Canelloni po pesaryjsku wg Makłowicza :) Opis był w Łowcu Polskim. Pychota ! Najwięcej problemów miałem z kupnem pasty truflowej, ale od czego jest sieć :))) Wg przepisu farsz do makaronu był trochę za rzadki i nie pozostawał wewnątrz, mając tendencję do wylatania, ale dałem radę :) Po za tym niebo w gębie ! Łopatka z dzika pieczona wg Wojtka Charewicza Tu już po nastrzykiwaniu, w siatce wędzarniczej i w rękawie do pieczenia. Tak to wygląda po 90 minutach pieczenia....rękaw jak balon ! Szkoda, że fota nie oddaje zapachu !!!
Naprawdę poezja ! Klękajcie narody jak mawiał Kiepski ! Został jeszcze odsączony sos z pieczenia, który do jutra zamieni się w słonawą galaretkę ! Na stole wielkanocnym będzie dopiero uczta ! Polecam !!!!

Wróć do wyboru galeriiWróć do wszystkich galerii działu inne


Szukaj   |   Ochrona prywatności   |   Webmaster
P&H Limited Sp. z o.o.